Retül Bike Fit Fietsmeting

EFFICIËNTER RIJDEN EN KANS OP MINDER BLESSURES

Retül Bike Fit fietsmeting maakt het rijden aangenamer door u efficiënter te laten fietsen en tegelijkertijd de kans op blessures te verminderen. Het vergroot uw comfort op de fiets.

WAT IS EEN RETÜL BIKE FIT?

Retül Bike Fit fietsmeting is meer dan gewoon maar een Bike Fit. Het is een manier om meer te weten te komen over je lichaam. Door de juiste pasvorm kunt u daarmee pijntjes tijdens het fietsen wegnemen.

Met behulp van de 3D motion capture-technologie meet het Retül-systeem nauwkeurig elke bewegingsgraad. Zo kunnen de juiste keuzes worden gemaakt ondersteuning voor uw persoonlijke fietsuitrusting en rijervaring.

HOE WERKT HET?

STAP 1:

Beginnend met een pre-fit fysieke beoordeling zal uw monteur rekening houden met de beperkingen van uw lichaam. Er wordt gelet op eerdere verwondingen, pijnen en wat uw persoonlijke doelen zijn op de fiets.

STAP 2:

Van daaruit zal de fitter ervoor zorgen dat u op de fiets stapt (uw bestaande fiets of een Retul Fit fiets). Met LED-markeringen die op 8 anatomische punten van uw lichaam worden geplaatst, kan het Retül Vantage Motion Capture-systeem al uw bewegingen volgen tijdens het fietsen. Het Retül Vantage-systeem wordt gebruikt om real-time, driedimensionale gegevens van elke pedaalslag te verzamelen, waardoor een dynamische meting ontstaat.

STAP 3:

De real-time dynamische gegevens zijn gebundeld in de Retül Bike Fit-software. De monteur kan zo naar de data kijken en bewegingen analyseren die niet met het blote oog te zien zijn. Zo kan hij aanpassingen aan uw fiets maken op basis van de Fit-gegevens. Dit kan eventueel ook leiden naar wijzigingen in de uitrusting, zoals schoenen, voetbedden, zadel, stuur et cetera.

STAP 4:

Nadat u en uw monteur uw definitieve fietspositie hebben gekozen, maakt de monteur een digitale kaart van uw definitieve fietsopstelling met behulp van de Retül Zin-tool. De fietsgegevens en Zin-toolmetingen worden gegenereerd in een compleet rapport dat u op elk moment kunt raadplegen na uw afspraak voor het passen van uw fiets.