Handgespaakte wielen

SPECIFIEKE EISEN - INDIVIDUELE OPLOSSINGEN

WAAROM MET DE HAND GEBOUWD?

Een fietswiel is een beetje als een hangbrug: gemaakt van flexibele draden en wanneer deze eenmaal gespannen zijn, is het een supersterke constructie. Maar net als bij een hangbrug geldt ook voor een fietswiel dat de materialen moeten voldoen aan de eisen die passen bij de eigenschappen en het gebruik van jouw fiets. Daarom zijn er handgespaakte wielen! Hiermee kan je, je wielen afstemmen op je gewicht en rij-belasting.

Wanneer je behoeften t.a.v. het gebruik duidelijk zijn, kunnen wij prima bepalen aan welke eisen je wielset zou moeten voldoen. Tijdens het ontwerp nemen we al deze wensen mee en bepaal je ook nog eens het design van het wiel. Met de bouw gebruiken we uitsluitend materialen die kwalitatief zo goed zijn zodat  jij jarenlang met veel plezier kan blijven fietsen.

Het vertalen van jouw wensen en behoeften als rijder naar een technisch perfecte wielset met de juiste rijeigenschappen is één van onze specialiteiten. We bouwen de wielen geheel met de hand, met behulp van moderne apparatuur en volgens de hoogste standaarden die in de industrie gelden. Het resultaat, een voor jou optimaal presterende wielset waarmee jij als rijder sneller, veiliger en zekerder onderweg bent.

DT-350-naaf | van Rijn fietsen | Vrouwenakker

HOE WERKT HET?
We starten met een intake gesprek. Het maken van de juiste keuze hierbij kan lastig zijn. Maar in een persoonlijk gesprek kunnen wij jou goed adviseren, zodat je de juiste keuzes kan maken. Met als resultaat een perfecte wielset  met de juiste rijeigenschappen en een design die bij jou past.

We gaan aan het werk
Na het intake gesprek kunnen wij aan de slag. De wielen worden geheel met de hand gebouwd. Dat doen met de hoogst mogelijke standaard en moderne apparatuur.

Hoe lang is de levertijd?
Dat is lastig te zeggen en hangt af van diverse factoren, maar we kunnen je altijd op dat moment een goed indicatie geven.

Onderhoud en service
Om zolang mogelijk plezier te houden van je wielset is het verstandig minimaal één maal per jaar onderhoud te laten plegen. Zo blijf je verzekerd van een probleemloze en veilige wielset. Uiteraard kan je rekenen op goed garantie van de diverse onderdelen.

Nog even in het kort…

  • Wielen zijn zeer belangrijk onderdeel van je fiets. Ze hebben namelijk veel invloed op het rijgedrag en de prestaties van de fiets en berijder.
  • Fabriekswielen worden machinaal gebouwd met middelmatige componenten. In veel gevallen kunnen ze de belasting nauwelijks aan.
  • De wielen worden specifiek opgebouwd met componenten van de hoogste kwaliteit.
  • Een handgespaakt en naar jouw eisen gemaakte wielset laat je fiets op vele fronten beter presteren!
handgespaakt