Bikefitting

EFFICIËNTER RIJDEN EN KANS OP MINDER BLESSURES

WAAROM BIKEFITTING?

Een juiste fietshouding voorkomt blessures en zorgt ervoor dat je duurtraining langer vol kunt houden. Daarnaast ben je in staat om meer vermogen ontwikkelen en daarmee betere prestaties te leveren. Na de bikefitting is alles nauwkeurig afgesteld op jouw comfortwensen en jouw lijf.

Aan je fietspositie kan het dan niet meer liggen!

 

HOE GAAN WE TE WERK?

De bikefitting begint met intakegesprek om jouw wensen en doelen te bepalen. Beginnend met een pre-fit fysieke beoordeling zal Ramon rekening houden met de beperkingen van uw lichaam. Er wordt gelet op eerdere verwondingen, pijnen en wat uw persoonlijke doelen zijn op de fiets. Daarna volgt een bewegelijkheidsonderzoek en worden stickers aangebracht op botpunten. Vervolgens plaatsen we je fiets in de trainer om een bewegingsanalyse video te maken. Hieruit volgt een hoekberekening waarmee een uitspraak gedaan wordt over de ideale fietspositie. De uitkomsten hiervan bepalen de aanpassingen die we maken aan jouw fiets. Dit kunnen aanpassingen zijn in stuurhoogte, voetplaatjes, zadelpositie etc.

"Na mijn consult bij Ramon steun ik minder op mijn stuur en heb ik geen last meer van mijn nek"

RESULTAAT

Vanuit de juiste fietshouding zit je met meer comfort op de fiets en kan je meer vermogen ontwikkelen. Dit verbetert je fietsprestaties. Eveneens helpt het je om je duurtraining langer vol te kunnen houden en voorkomt het blessures.

Van Rijn werkt samen met Ramon Borst. Roman is meerdere dagen aanwezig bij van Rijn in Vrouwenakker.  Maak een afspraak via de afspraakbutton. Bekijk op de website van Ramon Borst wat hij nog meer voor jou kan betekenen. www.jouwfietscoach.nl

bikefitting Ramon Borst

Bij bikefitting werken wij met het Retül Bike Fit. Retül staat voor de meest technisch geavanceerde Bike Fit technologie voor het aanpassen van fietsen en producten uniek afgestemd op de fietser. Door de juiste pasvorm kunt u daarmee pijntjes tijdens het fietsen wegnemen.

 

Met behulp van de 3D motion capture-technologie meet het Retül-systeem nauwkeurig elke bewegingsgraad. Zo kunnen de juiste keuzes worden gemaakt ondersteuning voor uw persoonlijke fietsuitrusting en rijervaring.

 

Van daaruit zal de Ramon Borst ervoor zorgen dat u op de fiets stapt (uw bestaande fiets of een Retul Fit fiets). Met LED-markeringen die op 8 anatomische punten van uw lichaam worden geplaatst, kan het Retül Vantage Motion Capture-systeem al uw bewegingen volgen tijdens het fietsen. Het Retül Vantage-systeem wordt gebruikt om real-time, driedimensionale gegevens van elke pedaalslag te verzamelen, waardoor een dynamische meting ontstaat.

 

De real-time dynamische gegevens zijn gebundeld in de Retül Bike Fit-software. De monteur kan zo naar de data kijken en bewegingen analyseren die niet met het blote oog te zien zijn. Zo kan hij aanpassingen aan uw fiets maken op basis van de Fit-gegevens. Dit kan eventueel ook leiden naar wijzigingen in de uitrusting, zoals schoenen, voetbedden, zadel, stuur et cetera.

 

Nadat u en uw monteur uw definitieve fietspositie hebben gekozen, maakt de monteur een digitale kaart van uw definitieve fietsopstelling met behulp van de Retül Zin-tool. De fietsgegevens en Zin-toolmetingen worden gegenereerd in een compleet rapport dat u op elk moment kunt raadplegen na uw afspraak voor het passen van uw fiets.