Fietsmeting

EFFICIËNTER RIJDEN EN KANS OP MINDER BLESSURES

Retül Bike Fit maakt het rijden aangenamer door u efficiënter te maken en tegelijkertijd de kans op blessures te verminderen en het comfort op de fiets te vergroten.

WAT IS EEN RETÜL BIKE FIT?

Retül Fit is meer dan gewoon maar een Bike Fit, het is een manier om meer te weten te komen over je lichaam, de oorzaak van je pijntjes en kwaaltjes, en hoe je met een goede pasvorm je fietsdoelen kunt behalen.

Met behulp van de 3D motion capture-technologie meet het Retül-systeem nauwkeurig elke bewegingsgraad en millimeter van de afstand, zodat u en de fitter data krijgen ter ondersteuning van de keuzes die worden gemaakt tijdens de afstelling van uw fietsuitrusting en persoonlijke rijervaring.

HOE WERKT HET?

STAP 1:

Beginnend met een pre-fit fysieke beoordeling, zal uw monteur rekening houden met de beperkingen van uw lichaam, eerdere verwondingen en pijnen en wat uw doelen op de fiets zijn.

STAP 2:

Van daaruit zal de fitter ervoor zorgen dat u op de fiets stapt (uw bestaande fiets of een Retul Fit fiets) om LED-markeringen op 8 anatomische punten van je lichaam te plaatsen die worden gevolgd door het Retül Vantage Motion Capture-systeem. Het Retül Vantage-systeem wordt gebruikt om real-time, driedimensionale gegevens van elke pedaalslag te verzamelen, waardoor een dynamische meting ontstaat.

STAP 3:

De real-time dynamische gegevens zijn gebundeld in de Retül Bike Fit-software, zodat de monteur naar de cijfers kan kijken, die graden van beweging laten zien die niet met het blote oog te zien zijn, en aanpassingen aan uw fiets kan maken op basis van de Fit-gegevens, pre-fit fysieke bevindingen en uw doelen op de fiets. Dit kan ook wijzigingen in de uitrusting omvatten, zoals schoenen, voetbedden, zadel, stuur, enz.

STAP 4:

Nadat u en uw monteur uw definitieve fietspositie hebben gekozen, maakt de monteur een digitale kaart van uw definitieve fietsopstelling met behulp van de Retül Zin-tool. De fietsgegevens en Zin-toolmetingen worden gegenereerd in een compleet rapport dat u op elk moment kunt raadplegen na uw afspraak voor het passen van uw fiets.