van Rijn fietsen - 0297 561 609 - info@vanrijnfietsen.nl - Vrouwenakker 7a, Vrouwenakker

RETUL FIETSMETING

ALLES TOT PERFECTIE

AFGESTELD

 

RETUL FIETSMETING

 

WIL JE:

 

 • Zeker weten dat je goed op de fiets zit?
 • Net dat beetje extra uit je houding halen?
 • Wil je blessure vrij fietsen?
 • Je nieuwe fiets in de juiste maat aanschaffen en afstellen?

 

Dan is de Retul fietsmeting iets voor jou!

 

Veel fietsmetingen zijn statisch. Door het meten van lichaamsmaten wordt een advies gegeven over de framemaat, afstelling van zadel en stuur en ook over het frame dat het meest geschikt is. Het nadeel is dat afwijkingen die pas zichtbaar worden tijdens het fietsen niet meegenomen worden in deze meting. Hierdoor kan een op het oog goede fietsmeting niet het optimale resultaat halen.

 

RESERVEREN

Voor een dynamische fietsmeting is reserveren noodzakelijk. Dit kan op de reserveringspagina 'Fietsmeting inplannen'. Je krijgt dan een bevestiging toegestuurd met daarin alle benodigde info. De metingen vinden plaats bij Van Rijn Fietsen.

 

Naar reserveringspagina

 

 

WAT HOUDT DE METING IN

 

Retül heeft een systeem ontwikkeld (motion capture system) waarbij de meting dynamisch wordt gedaan. Tijdens het fietsen wordt door middel van een camera en een aantal LED punten op het lichaam de beweging in kaart gebracht. De biomechanica van het lichaam verandert tijdens het fietsen, voornamelijk onder grotere belasting. Door dit na te bootsen tijdens de fietsmeting kan de meest optimale houding bereikt worden waardoor de kans op blessures en andere ongemakken zoveel mogelijk voorkomen worden.

 

De meting neemt ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag. Na de fysieke intake, waarbij gekeken wordt naar oa de flexibiliteit, begint de fietsmeting. Tijdens de meting wordt de fiets aangepast. Dit gebeurd aan de hand van de camera opname maar ook aan de hand van de klachten die aanwezig zijn. Aan het einde van de meting vergelijken we de opgenomen beelden van voor en na de meting om inzichtelijk te maken wat er is veranderd. Als laatste wordt de fiets opgenomen met de Zin. Dit stukje gereedschap communiceert met de camera en kan op die manier alle fietsmaten exact doorgeven. Alle gegevens worden gebundeld en toegestuurd zodat je dit altijd kan raadplegen. Ideaal als je ergens een fiets huurt of je nieuwe fiets laat afstellen.

 

Met een grote keuze uit zadels, stuurpennen en andere belangrijke items kan de houding direct worden aangepast zodat nagenoeg iedereen met een op maat afgestelde fiets naar huis kan!

 

PRIJZEN

Er zijn een aantal opties voor de Retul fietsmeting. Die zien er als volgt uit:

 

 • Retul fietsmeting, volledige fietsmeting (1e fiets), € 170,-
 • Refit fietsmeting, volledige fietsmeting (2e fiets, 3e fiets etc) € 135,-
 • Rezin fietsmeting, fiets op maat zetten aan de hand van de maten van een vorige meting € 35,-
 • Nieuwe schoenplaatjes afstellen (op nieuwe schoenen) € 35,-

De meting kan worden betaald met de PIN of contant. Indien je contant betaald het liefst gepast betalen!

 

 

WAT HEB JE NODIG

Om de fietsmeting goed te kunnen doen heb je het volgende nodig:

 

 • Fiets
 • Fietsschoenen
 • Fietskleding (sokken, korte broek, shirt korte mouw of ondershirt

 

 

De Retül meting wordt uit gevoerd door Bike Physics

in samenwerking met Van Rijn Fietsen.